Metodat e papërshtatshme të gatimit mund të shkatërrojnë vlerat ushqyese të çdo ushqimi të shëndetshëm.

Një nga arsyet është se ushqimet gatuhen në temperaturë të lartë.
Sot, shumë lloje të sistemeve te gatimit në treg kanë të tjera disavantazhe

ME VESHJE TË MBULUAR

DISAVANTAZHET:
• Qërimi dhe zierja
• Kimikatet në veshjen e tiganit mund të dëmtojnë shëndetin tuaj.

VESHJE QERAMIKE

DISAVANTAZHET:
• Skuqja e lehtë
• Përcjellës i dobët
• Ngjit dhe djeg ushqimet
• Dorezat nxehen shpejt

ALUMINI

I Anodizuar / Pa nodizuar

DISAVANTAZHET:
• Reagon ndaj ushqimit
• Defermohen dhe lënë gjurmë
• Dorezat metalike nxehen shpejt

MIKROVALAT JANË TË PËRSHTATSHME, SIDOQOFTË ATO DËMTOJNË:

  • Cilësinë e ushqimeve
  • Shijen
  • Vlerat ushqyese
  • Dhe disa enë mund të lëshojnë kimikate tek ushqimi

SKUQJA E USHQIMEVE NË VAJ, KONTRIBUON NË:

  • Kolesterolin e lartë
  • Obezitetin
  • Rrit rrezikun e diabetit dhe sëmundjeve të zemrës.
×

Powered by WhatsApp Chat

×