“Ajri në ambientet e brendshme është një nga rreziqet më të mëdha për shëndetin publik, nga të gjithë problemet e tjera mjedisore.
-Njerëzit shpenzojnë 90℅ të kohës së tyre në ambjente të brëndshme.
-Ajri I brendshëm mund të jetë deri në 100 herë më i ndotur se ai jashtë.”
Shoqata Amerikane e Mushkërive: “Kualiteti i dobët i ajrit të brendshëm mund të ndihmojë në zhvillimin e infeksioneve,kancerit të mushkërive dhe sëmundjeve kronike siç është astma.”

Merimangat pluhur nxjerrin në formë jashtëqitjeje një materie shumë toksike që shkakton alergji dhe astmë.Në 23 gram pluhur gjenden më shumë se 42,000 merimanga pluhuri.

Leave a Reply

×

Powered by WhatsApp Chat

×